Drágul az úthasználati díj a külföldiek számára Szerbiában

A hazai sofőrök számára is kérni fogják a drágulást

(Fotó: 021.rs)

2018. szeptember 13. [13:04]

Betűméret:                     

Szeptember 15-étől mintegy 60 dinárral drágul az úthasználati díj a külföldiek számára Szerbián.

Miután a sofőrök elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Szerbiában a hazai autósok többet fizetnek az úthasználati díjért, mint a külföldiek, Zoran Drobnjak a Szerbia Útjai vállalat igazgatója határozatot hozott az úthasználati díj emeléséről a külföldiek számára.

A fizetőkapuknál szombattól már drágább lesz az útdíj. A közel fél eurós emelés minden külföldi rendszámtáblás jármű számára érvényes, a motorkerékpároktól kezdve, az autókon át a tehergépjárművekig.

„Egyes útszakaszokon a hazai sofőrök 40 dinárral is többet fizettek, mint a külföldiek, amelynek oka a deviza árjegyzék összehangolása a hivatalos középárfolyammal. A szerbiai rendszámtáblás járművek sofőrei dinárban fizetnek, a külföldiek euróban. Viszont amikor az eurót a pillanatnyi árfolyam szerint átváltják dinárra, akkor kiderül, hogy a külföldiek kevesebbet fizetnek, mint a hazai sofőrök”, írja a Blic.

Emiatt az útdíj a külföldiek számára fél euróval drágul Szerbiában az autópálya szinte összes szakaszán.

Azokon a szakaszokon, ahol nem volt eltérés a külföldi és a hazai útdíj között, nem változtak az árak.

Zoran Drobnjak a Blicnek elmondta, hogy a hazai sofőrök számára is kérni fogják a drágulást, annak ellenére, hogy Zorana Mihajlović közlekedési miniszter nemrég közölte, hogy nem lesz emelés.

Drobnjak szerint jövő évtől 10 százalékos emelésre lenne szükség.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!