Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen

(Fotó: Pixabay)

2018. március 13. [12:16]

Betűméret:                     

Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter kijelentette, hogy szombat óta, vagyis amióta aktiválták az ingyenesen hívható telefonszámot, több mint 600 bejelentés érkezett a munkaadók ellen, akik feketén foglalkoztatják dolgozóikat.

Đorđević a Prva televíziónak elmondta, hogy főként azok telefonáltak, akik munkaszerződés nélkül dolgoznak, majd pedig azok, akik attól tartanak, hogy nem fizetik utánuk a megfelelő járulékokat, illetve olyan más vállalatok ellen is bejelentés érkezett, amelyekről tudják, hogy törvényt szegnek és nem jelentik be a dolgozóikat.

Đorđević közölte, hogy a felügyelőség minden bejelentést kivizsgál, kimennek a terepre és megállapítják, hogy az adott vállalat megszegi-e a törvényt.

Azt nem lehet tudni, hogy összesen hányan dolgoznak feketén.

Szerbia polgárai névtelenül hívhatják a 0800 300 307-es telefonszámot, ahol bejelenthetik, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják őket, illetve minden más törvénytelenséget.

Ez az akció része a Mondj NEMET a feketemunkának elnevezésű projektumnak, amelynek keretében számos más aktivitást is terveznek, többek között azt, hogy megnövelik a felügyelőségek terepen végzett munkájának intenzitását és oktató jellegű műhelymunkákat szerveznek egész Szerbiában, írja a 021.rs hírportál.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!