Vučić kabinetje: Szerbia nem kívánja elcsatolni a boszniai Szerb Köztársaságot

A térkép felett ceruzával. Milorad Dodik (jobbról)
A térkép felett ceruzával. Milorad Dodik (jobbról) (Fotó: N1)

2017. november 21. [15:21]

Betűméret:                     

A szerbiai hatalom nem szeretné Szerbiához csatolni a boszniai Szerb Köztársaságot, közölte a Danas napilappal Aleksandar Vučić szerb államfő kabinetje.

A kabinet annak kapcsán közölte ezt, hogy Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnökségének szerb tagja a Deutsche Wellének adott interjújában vázolta a Nyugat-Balkánra vonatkozó elképzeléseit, amely szerint Szerbiának magához kellene csatolnia a boszniai Szerb Köztársaságot és Koszovó északi részét is.

Mint azt a kabinetből közölték, Szerbia áll egyedül a boszniai Szerb Köztársaság elszakadásának útjában és kiemelték, hogy ezt maga Dodik is megemlítette az interjúban.

Dodik kijelentette azt is, hogy a boszniai Szerb Köztársaság függetlenségéről szóló referendum pillanatnyilag nem intézményes téma. Állítása szerint Bosznia-Hercegovina nem fog megmaradni semmilyen formában.

Dodik szerint a boszniai Szerb Köztársaság számára terhet jelent az a tény, hogy Szerbia továbbra is a területi integritás megőrzésének politikáját folytatja.

„Ha Szerbia abban a pillanatban, amikor Koszovó elszakadt, azt mondta volna, hogy ez rendben van, mi eddig már biztos, hogy elszakadtunk volna”, mondta Dodik.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!