Autóbalesetben elhunyt Kelvin Kiptum, a maratoni futás világcsúcstartója

Klevin Kiptum (1999-2024)
Klevin Kiptum (1999-2024) (Fotó: worldathletics.org)

2024. február 12. [8:06]

Betűméret:                     

A 24 éves atléta a párizsi olimpiai egyik nagy esélyese volt. Kelvin Kiptum a 2023-as Chicago Marathonon futotta a világ valaha volt legjobb időeredményét a legendás 42 kilométeren.

Közlekedési balesetben életét vesztette a maratoni futás férfi világcsúcstartója, Kelvin Kiptum. A 24 éves atléta mellett ruandai edzője, Gervais Hakizimana is életét vesztette a szerencsétlenségben, amely az Eldoret és Kaptagat közötti úton történt Kenyában. Az autó harmadik utasát, egy nőt súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Denis Muga, Kaptagat rendőrfőnöke arról számolt be, hogy Kiptum vezetett, más jármű nem volt érintett a balesetben. Kenneth Kimaiyo, Kiptum barátja nem sokkal a baleset után ért a helyszínre, szerinte az autó nagy sebességgel letért az útról, és egy fának ütközött.

A kenyai sztár 2023-ban a Chicago Marathonon futotta legendás világcsúcsát, 2:00:35 órás idejével elsőként teljesítette a klasszikus távot 2:01 percen belüli idővel.

„Hihetetlen sportoló, aki hihetetlen örökséget hagyott maga után, nagyon fog hiányozni nekünk” – nyilvánított részvétet elsők között Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki jelezte, éppen néhány napja ratifikálták az október 8-án futott világrekordját. Kiptum a párizsi olimpiára nagy esélyesként utazott volna, férfi maratonon nagy csatára volt kilátás közte és a korábbi világcsúcstartó honfitársa, Eliud Kipchoge között. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!