Đoković hetedszer is világbajnok, új rekordot döntött

(Fotó: Tanjug / AP)
(Fotó: EPA-EFE)
Az elérzékenyülés pillanatai
Az elérzékenyülés pillanatai (Fotó: Sport klub/Printscreen)

2023. november 19. [20:25]

Betűméret:                     

Novak Đoković régóta a tökéletesség szinonimája a teniszben, és a világelső csak megerősítette ezt a jelzőt azzal, hogy hetedszer megnyerte az ATP Masters Finals-t. A szerb klasszis a fináléban 6:3, 6:3 bizonyult jobbnak Janik Sinernél a vasárnapi fináléban.

Novak Đoković az első szettben elvette Jannik Sinner második adogatását, ami döntőnek bizonyult a játszmában: a 24-szeres Grand Slam-győztes játéka sokkal magabiztosabb volt, 6:3-ra be is húzta az első felvonást.

A második játszma hosszabbra nyúlt ugyan – összesen 65 percig tartott –, de ugyanolyan aránnyal ért véget.

A csoportkörben második helyen végzett Đoković az elődöntőben Carlos Alcarazt búcsúztatta, hogy aztán a fináléban hetedik tornagyőzelmét arassa az ATP-világbajnokság történetében – ezzel pedig immár egyedülálló.

Đoković még 2008-ban nyerte meg első Final Masters versenyét, akkor ezt a tornát Sanghajban rendezték meg, majd ezután négyszer ünnepelt Londonban a híres O2 arénában, most pedig Torinóban másodszor emelte a magasba ezt a trófeát.

Az ember azt gondolná, itt az ideje pihenni januárig, amikor kezdődik az Australian Open. Đoković azonban nem így gondolja, hétfőn vagy kedden csatlakozik Szerbia Davis-kupa válogatottjához, hogy együtt nyerjék el a kupa fődíját, a "salátástálat".

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!