Kézilabda: Szeptemberre halasztották a női BL budapesti négyes döntőjét!

Szeptemberben rendezhetik a női döntőt
Szeptemberben rendezhetik a női döntőt (Fotó: NSO)

2020. március 25. [18:52]

Az Európai Kézilabda-szövetség újabb tanulmányt készíttetett a koronavírus-járvány terjedése kapcsán, melyben arra jutottak, valószerűtlen, hogy májusban újraindulhatnának a nemzetközi kupasorozatok. Az EHF közleményében megerősíti, szeptemberre kerül át a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak össze Kölnben.

A most kiadottak csak megerősítik a korábbi terveket. Az EHF tanulmánya szerint áprilisban és májusban sem rendeznek mérkőzéseket, legkorábban júniusban kezdődhetnek újra a nemzetközi kupaküzdelmek. Az új versenynaptár-tervezet szerint négy hét alatt lezavarnák a Bajnokok Ligájából és a többi sorozatból visszamaradt fordulókat, úgy, hogy csak a négyes döntők és a finálék maradjanak vissza.

Az első héten (június 1–7.) lejátszanák a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét (kedd-szerda első mérkőzés; szombat-vasárnap a második), ezen a héten kapna helyet a férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik fordulója és a Challenge-kupa negyeddöntője. Valamint a női kéziválogatottak Eb-selejtezőtornája.

A második héten (június 8–14.) nem lenne EHF-esemény

A harmadik héten (június 15–21.) játszanák le a női BL negyeddöntőit (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), újdonságként a női EHF-kupa és Challenge-kupa négyes döntőit. Valamint a 2021-es férfi világbajnokság playoffkörének első párharcait.

A negyedik héten (június 22–28.) jönne a férfi BL negyeddöntője (szerda-csütörtök első mérkőzés, szombat-vasárnap visszavágó), a férfi EHF-kupa negyeddöntője, valamint a Challenge-kupa négyes döntője.

Az ötödik héten, azaz június 29-e és július 5-e között pedig a 2021-es férfi világbajnokság playoffköréne második szakaszát.

Arról, hogy a tokiói olimpia halasztása hogyan érinti a selejtezők, így a Győrbe tervezett női torna időrendjét, később hoznak döntést a nemzetközi szervezettel, az IHF-fel közösen. (NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!