Labdarúgás: Elhalasztják az Európa-bajnokságot

A logón is változtani kell
A logón is változtani kell (Fotó: AFP)

2020. március 17. [16:41]

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek Magyarország az egyik társrendezője, 11 másik országgal közösen.

A döntés lehetőséget nyújt arra, hogy a világjárvány miatt félbeszakadt bajnokságokat a nyáron befejezzék, és nyárra csúszhat az Európa-liga és a Bajnokok Ligája döntője is. Sajtóhírek szerint az Európa-liga döntőjét június 24-én, a Bajnokok Ligája fináléját június 27-én rendezhetik – ezt azonban hivatalosan nem erősítette még meg az UEFA.

Az európai szövetség 15 óra után kiadott közleményében arról esik még szó, hogy a márciusi pótselejtezőket (köztük a Bulgária–Magyarország és a Norvégia-Szerbia mérkőzést) a júniusi FIFA-játéknapokon rendezik meg, de a pontos időpontot nem közölték. Minden részlettel kapcsolatban későbbre ígértek tájékoztatást.

Az UEFA által kiadott közleményben a szervezet szlovén elnöke, Aleksander Ceferin azt hangsúlyozta, hogy a szolidaritás és az egység győzött a profit fölött, ennek szellemében hozták meg az Európa-bajnokság halasztásáról szóló döntést, mert zárt kapuk mögött, bezárkózva nem lehet olyan futballünnepet rendezni, amely az eredeti elképzeléseknek megfelelően méltó lett volna az Európa-bajnokságok 60. évfordulójának megünnepléséhez. (NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!