Labdarúgás: Az olasz szövetség az Eb elhalasztását kéri

Az olaszok halasztást kérnek
Az olaszok halasztást kérnek (Fotó: uefa.com)

2020. március 15. [19:12]

A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.

„Megpróbáljuk befejezni a bajnokságot, ez lenne sportszerű és korrekt a klubok rengeteg befektetése és áldozata után” – jelentette be vasárnap Gabriele Gravina, a FIGC elnöke.

A Serie A küzdelmei ideiglenesen hétfőn a 26. fordulóval értek véget. Arról, hogy befejezik-e a bajnokságot, március 23-án határoz a FIGC.

Az FIGC korábban azt közölte: ha lehet folytatni a Serie A-t, akkor rájátszás dönthet a bajnoki címről, mivel arra már szinte biztosan nem lesz lehetőség, hogy az összes elmaradó mérkőzést bepótolják. Ezúttal azonban Gravina reményét fejezte ki, hogy június 30-ig kitolhatják az idényt, amennyiben az UEFA az Európa-bajnokság halasztása mellett határoz.

A kontinensviadal a tervek szerint június 12-én kezdődik Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten rendeznék meg.

Az UEFA kedden cáfolta az Eb halasztásáról szóló sajtóhíreket, és hozzáfűzte: „a tervezett menetrendet nem kell módosítani”. Az európai szövetség kedden videokonferenciában tart egyeztetést a nemzetközi sorozatokról és az Eb-ről. (MTI/NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!