Kézilabda BL: A Veszprém legyőzte a címvédő Vardart

Petar Nenadić (a labdával) 5 gólt szerzett a Vardar ellen
Petar Nenadić (a labdával) 5 gólt szerzett a Vardar ellen (Fotó: NSO/Dömötör Csaba)

2019. október 19. [20:36]

Betűméret:                     

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-30-ra legyőzte a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

A meccs elején Rasmus Lauge Schmidt és Andreas Nilsson vezérletével a Veszprém 6-1-es sorozatot produkált és négygólos előnybe került, mert jobban összpontosított ellenfelénél, így támadásban és védekezésben is pontosabbnak bizonyult. Tyimur Gyibirov gyors góljaival felzárkózott a Vardar, ám a szünet előtt Petar Nenadić irányításával 4-1-es szériával zárt a házigazda.

A második felvonásban tíz perc sem kellett a vendégek első időkéréséhez, mert a Veszprém jól játszott és öt góllal vezetett. A meccs háromnegyedénél a hazaiak - harmadik kiállítása miatt - elveszítették a norvég Kent Robin Tönnesent, ennek ellenére a folytatásban is remekeltek. Az első félidőben Sterbik Árpádnak, a másodikban Vladimir Cuparának voltak bravúros védései, az egyiptomi Omar Jahja pedig támadásban és védekezésben is kiválóan teljesített.

A hajrában a tíz gólt is meghaladta a különbség, amely végül kilencre csökkent.

A mezőny legeredményesebb játékosa Rasmus Lauge Schmidt, illetve Tyimur Gyibirov volt egyformán nyolc góllal. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!