Női röplabda Eb: Szerbia Európa-bajnok!

Szerbia nyerte az Eb-t

2019. szeptember 8. [22:03]

A címvédő szerb válogatott nyerte a női röplabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben, hatalmas csatában 3-2-re (-21, 21, 21, -22, 13) legyőzte a házigazda török csapatot.

A két együttes a csoportkörben is találkozott egymással, akkor - ugyancsak Ankarában - a szerb válogatott 3-1-re győzött. A Zoran Terzić irányította világbajnok csapat veretlenül jutott döntőbe, a törökök ezt az egy vereséget szenvedték el.

A telt ház, 12 ezer néző előtt megrendezett finálé első játszmájában a törökök jó nyitásokkal és hatékony blokkmunkával a játékrész közepén elbizonytalanították riválisukat, és összességében magabiztosan kerültek előnybe.

A második felvonásban sokkal jobban játszott a címvédő szerb csapat, és Brankica Mihajlović vezérletével végig vezetve egyenlítettek.

A harmadik etapra sem sokat változott a játék képe: a törökök csak 1-0-nál vezettek, és ugyan ötpontos hátrányból 15-15-nél még egyenlítettek, a szerbek jobb mezőnymunkájuknak és a feladóátló Tijana Bosković pontjainak köszönhetően fordítottak.

A negyedik szett hozta az addigi legnagyobb küzdelmet, előbb a szerbek, majd a törökök mutattak be több sikeres blokkot egymás után. A hajrá 19-18-as hazai előnyről indult, és bár Szebia két jó nyitással magához ragadta a vezetést, a törökök ki tudtak egyenlíteni.

A döntő játszmát extázisban kezdték a hazaiak, 9-6-ra is vezettek, ám ekkor Terzić levitte a pályáról feladóját és a mérkőzés egyik legjobb játékosát, Maja Ognjenovićot, a változtatás pedig bejött, hiszen 11-9-nél már a szerb csapat volt előnyben. Ognjenović visszaállt, a törökök még egyszer fordítottak (11-12), de Mihajlović támadásaival végül Szerbia ünnepelhetett a remek színvonalú összecsapás végén.

A 132 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a 23 pontos Bosković volt, Mihajlović 22 pontig jutott. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!