Tour de France: Teuns nyerte a szakaszt, Ciccone a sárga trikós

Dylan Teuns nyerte a 6. szakaszt

2019. július 11. [18:59]

A belga Dylan Teuns nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát csütörtökön, míg az olasz Giulio Ciccone átvette a vezetést összetettben.

Az etap elején 14 fős szökevénycsoport alakult ki, benne a pöttyös trikós belga Tim Wellensszel, aki a hegyi pontversenyhez gyűjtögette a pontokat, a boly pedig nyolc perc feletti előnyt dolgozott ki.

Az utolsó két hegyre szétszakadt a csoport, az élen négyen tekertek, a mezőnyt pedig – amelyben ott voltak az összetett esélyesei – a Movistar vezette. A záró emelkedő, a hét kilométer hosszú La Planche des Belles Filles 8.7 százalékos meredekséggel – és Thibaut Pinot-t biztató feliratok sokaságával – várta a versenyzőket, akik az utolsó kilométeren 24 százalékos, murvás úton tekertek.

Az utolsó hegyen ketten maradtak az élen, Dylan Teuns és a Giro d’Italia hegyi pontversenyének győztese, Giulio Ciccone. A szakaszt végül a Bahrain-Merida belga versenyzője nyerte, míg a Trek-Segafredo olasz kerekese – a jóváírásoknak is köszönhetően – átvette a sárga trikót a francia Julian Alaphilippe-től.

Az esélyesek csoportja is megnyúlt a cél előtt, és külön időkkel érkeztek a hegytetőre a versenyzők, de jelentős hátrányt senki nem kapott a favoritok közül.

Pénteken a Belfort és Chalon-sur-Saone közötti 230 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3460 kilométert teljesít a július 28-i párizsi befutóig.

TOUR DE FRANCE, 6. SZAKASZ (Mulhouse–La Planche des Belles Filles, 160.5 km, hegyi befutó): 1. Dylan Teuns (belga, Bahrain-Merida) 4:29:03 óra, 2. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 11 másodperc hátrány, 3. Xandro Meurisse (belga, Wanty) 1:05 perc hátrány, 4. Geraint Thomas (brit, Ineos) 1:44 p h., 5. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 1:46 p h., 6. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) azonos idővel

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA: 1. Ciccone 23:14:55 óra, 2. Alaphilippe 6 mp h., 3. Teuns 32 mp h. (MTI/NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!