Vízilabda: Magyarország legyőzte Szerbiát

Zalánki Gergő hajrábeli két gólja kulcsfontosságú volt a magyar csapat számára
Zalánki Gergő hajrábeli két gólja kulcsfontosságú volt a magyar csapat számára (Fotó: NSO/Kovács Anikó)

2018. szeptember 15. [22:25]

Betűméret:                     

Az első helyért szállhat medencébe a berlini világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szombati elődöntőben 12-11-re legyőzte az olimpiai bajnok szerb csapatot.

Jól kezdett Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége, amely már az első percben vezetéshez jutott Kovács Gergő jóvoltából. A válasz sem sokat késett azonban: előbb egyenlítettek, majd 3-1-re elhúztak a szerbek. Már 5-2 is volt a javukra, amikor Jansik Szilárd duplájával visszazárkózott a magyar válogatott, a nagyszünet előtt pedig Bátori Bence tette előbb újra szorossá, majd egyenlővé az állást (6-6).

A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás második találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, egy újabb Bátori-bombával 8-7, majd Mezei Tamás centergóljával 9-8 lett "ide", de még az utolsó pihenő előtt egyenlítettek a szerbek (9-9).
A befejező nyolc perc szerb találattal indult, utána viszont előbb Kovács alakította 10-10-re az állást, majd a balkezes Zalánki Gergő vette be kétszer is a rivális kapuját, s bár szépíteni még tudott a délszláv együttes, egyenlíteni már nem, így 12-11-es nagyszerű magyar diadallal zárult az elődöntős összecsapás.
A vasárnapi fináléban a magyarok azzal az ausztrál csapattal találkoznak, amely ötméteresekkel győzte le a házigazda németeket. A két válogatott a csoportkör szerdai nyitófordulójában találkozott egymással, a magyarok akkor 9-8-ra győztek. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!