Vb 2018: így készült fel Izland kapusa Messi tizenegyesére

Hannes Thór Halldórsson, a mérkőzés izlandi hőse
Hannes Thór Halldórsson, a mérkőzés izlandi hőse (Fotó: AFP)

2018. június 16. [20:20]

Betűméret:                     

A Lionel Messi tizenegyesét hárító izlandi kapus, az Argentína-Izland (1-1) világbajnoki csoportmérkőzés legjobbjának megválasztott Hannes Thór Halldórsson volt az újságírók egyik célpontja a sajtózónában a szombat délutáni meccset követően.

„Életem egyik álma valósult meg a tizenegyes kivédésével, különösen úgy, hogy ezzel fontos pont megszerzéséhez segítettem hozzá a csapatomat – idézte fel a mérkőzés egyik kulcspillanatát, Lionel Messi elrontott tizenegyesét az izlandi kapus, Hannes Thór Halldórsson. – Rengeteg házi feladatot végeztem el, nagyon-nagyon sok Messi-tizenegyest tanulmányoztam. Sőt azokat a büntetőket is visszanéztem, amelyeket ellenem rúgtak, hogy megpróbáljam elképzelni, vajon Messi milyen mozgásra számít a részemről. Majdnem biztos voltam abban, hogy abba az irányba rúgja majd, ahová végül rúgta...”

„Izland futballja számára ez egy nagyszerű eredmény! Egészen biztos vagyok abban, hogy Argentína messzire jut ezen a világbajnokságon, szóval fantasztikus, amit elértünk – lelkendezett Heimir Hallgrímsson izlandi szövetségi kapitány. – Tisztában vagyunk azzal, mennyi tehetség összpontosul a csapatukban, ezért aztán igyekeztünk a lehető legkevesebb teret engedni nekik a kibontakozásra. Ennek ellenére volt néhány gólszerzési lehetőségük, de azért nekünk is akadt egy-kettő. Többször szerettünk volna a védelmi vonaluk mögé kerülni, de ez meglehetősen nehézkes, ha nincs nálunk a labda…”

Valóban: a játékidő 72 százalékában az argentinoknál volt a labda…

„Messi rendkívül kellemetlen helyzetben volt, hiszen az izlandiak óriási erőket vontak össze védekezésre, az ő semlegesítésére. Egyszerűen nem talált annyi szabad területet, amennyire szüksége lett volna. A történtek ellenére hiszünk magunkban, tudjuk, hogy minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk” – summázott Jorge Sampaoli, az argentinok szövetségi kapitánya. (NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!