Vb 2018: Dánia legyőzte Perut

Poulsen szerezte Dánia győztes gólját
Poulsen szerezte Dánia győztes gólját (Fotó: gettyimages.com)

2018. június 16. [20:13]

Betűméret:                     

A labdarúgó-világbajnokság C-csoportjában szombaton késő délután bemutatkozott Peru és Dánia válogatottja is. A fordulatos, izgalmas mérkőzés végén az európai válogatott örülhetett, miután Youssuf Poulsen 59. percben szerzett góljával 1–0-ra győzni tudott – találkozó krónikájához tartozik, hogy a dél-amerikaiak az első félidő végén büntetőt hibáztak.

Jó iramú és izgalmas mérkőzést hozott Dánia és Peru összecsapása. A perui csapat több helyzetet dolgozott ki, de nem sikerült a hálóba találniuk, ezen kívül kitőnően védett Casper Schmeichel a Leicester City kapusa. A dél-amerikai válogatott a legközelebb akkor állt a gólhoz, amikor tizenegyeshez jutott a meccs 44. percében, de Cueva az égbe lőtte a büntetőt. 1982 után szerezhettek volna újra gólt a vb-n a peruiak.

A második félidőben is több lehetőségök volt a peruiaknak, gólt viszont Dánia szerzet Poulsen révén, aki Erikssen passzát lőtte higgadtan Gallese hálójába. Az utolsó félórában hiába támadtak többet Ricardo Gareca kiválasztottjai, a rutinosabb dán csapatnak sikerült megőriznie egy gólos előnyét.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!