Vb 2018: Uruguay legyőzte Egyiptomot

Gimenéz gólja
Gimenéz gólja (Fotó: AFP)

2018. június 15. [16:10]

Betűméret:                     

José María Giménez hajrában szerzett góljával Uruguay 1–0-ra legyőzte Egyiptomot az A-csoport második mérkőzésén az oroszországi labdarúgó Vb-n.

A várakozásokkal ellentétben mégsem épült fel sérüléséből Mohamed Szalah, az egyoptomi csapat legjobbja, így az afrikai csapat nélküle kezdte a mérkőzést. Az első félidő meglehetősen eseménytelen játékkal telt. Az egyiptomi csapat védekezett, Uruguay viszont csak néhány helyzetig jutott.

A második félidőben fokozta a tempót a dél-amerikai csapat, de Suarez két ziccert is elrontott, Cavani pedig kapufát lőtt szabadrúgásból. Már-már úgy tűnt, hogy Egyiptom megszerzi az egyik pontot, amikor a mérkőzés 89.percében Giménez egy szögletrúgás után védhetetlenül fejelt az addig kiválóan védő El-Seravi hálójába.

Uruguay így szintén 3 pontot szerzett az első forduló után, akárcsak Oroszország. Egyiptom és Szaúd-Arábia pont nélkül vág neki a második fordulónak.

Ma bemutatkoznak a B csoport csapatai is. 17 órától Irán-Marokkó mérkőzést rendeznek. A nap rangadóját 20 órától Spanyolország és Portugália vívja.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!