TENISZ : Federert legyőzve Del Potro Indian Wells bajnoka

Del Potro bírta jobban az idegek harcát
Del Potro bírta jobban az idegek harcát (Fotó: atpworldtour.com)

2018. március 19. [8:06]

Betűméret:                     

Az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna döntőjében Juan Martín del Potro 6:4, 6:7, 7:6-ra legyőzte Roger Federert, és megszerezte élete első Masters-torna-trófeáját.

A 36 éves svájci az örökmérleget tekintve 18–6-ra vezetett az argentin ellen, a tornadöntőkben viszont 3–2 volt az állás a 2013-as finalista Del Potro javára. A felek legutóbbi, bázeli fináléját tavaly 6:7, 6:4, 6:3-ra a svájci nyerte meg.

A 29 éves teniszező az ötödik játékban semmire vette el ellenfele adogatását, majd a következő játszma rövidítésbe torkollott, mindenki hozta ugyanis a szervagémjét – a tie-break aztán 10–8-ra a svájcié lett. Pedig argentin ellenfelének egyszer mérkőzéslabdája volt, de Federer végül a hetedik játszmalabdáját értékesíteni tudta, ezzel egyenlített.

A harmadik szettben 5:4-es állásnál három meccslabdája volt a világelsőnek, ám Del Potro mindegyiket hárította, sőt, második brékpontjával elhozta a játékot is, majd 6:5-re a maga javára fordított. Federer magabiztosan hozta a következő játékot, jöhetett tehát a mindent eldöntő tie-break.

Az idegek harcát a pályafutása első mestertornasikerére hajtó Del Potro bírta jobban, aki már 5–0-ra is vezetett a rövidítésben; végül 7–2-re zárta le azt.

Federer idénybeli 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel. (NSO)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!