Paralimpia 2018: Bemutatkoztak a magyar sportolók

Balogh Zsolt és segítője
Balogh Zsolt és segítője (Fotó: faktor.hu)

2018. március 14. [9:40]

Betűméret:                     

Bemutatkoztak a magyar versenyzők is a pjongcsangi téli paralimpián szerdán: a látássérült alpesi síző, Balogh Zsolt a 15. helyen zárt óriás-műlesiklásban, Lőrincz Krisztina pedig 24. lett az ülő sífutók sprint viadalán.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a korábbi fagyos időjárás szerdára tavasziasra váltott, s a háromfős magyar csapat jól helytállt.

Lőrincz Krisztina – aki 2016-ban a nyári paralimpián is ott volt, Rióban evezésben indult – az 1.1 kilométeres sprint versenyben nem jutott tovább a selejtezőből, de egyéni csúcsot ért el, s végül egy vetélytársát megelőzve 24. lett.

A férfi óriás-műlesiklás látássérült kategóriájának mezőnyében 18-an indultak, Balogh Zsolt haladását Bocsi Bence segítette vezetőként. A magyar duó mindkét futamot teljesítette, s az időeredményük a 15. helyhez volt elegendő.

Lőrincz Krisztina ezzel befejezte a szereplését Phjongcshangban, míg a Balogh, Bocsi duó szombaton műlesiklásban lesz érdekelt.

A pjongcsangi paralimpián 49 ország 570 sportolója szerepel. A hat sportágat – alpesi sí, sílövészet, kerekesszékes curling, sífutás, hódeszka és szánkós jégkorong – magában foglaló esemény vasárnapig tart. ( NSO )

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!