Külföldi ügynöknek minősítette a Kreml a The Moscow Timest

2023. november 17. [23:06]

Betűméret:                     

Felkerült a az orosz igazságügyi minisztérium külföldi ügynöknek minősített szervezeteket tartalmazó listájára a The Moscow Times angol és orosz nyelvű internetes lap.

Külföldi ügynöknek minősítettek az orosz hatóságok pénteken egy angol nyelvű kiadványt, a The Moscow Times című lapot, valamint a civil társadalom több képviselőjét.

A The Moscow Times is billogot kapott az orosz vezetéstől. Fotó: Shutterstock

A The Moscow Times angol és orosz nyelvű internetes kiadvány megjelent az orosz igazságügyi minisztérium péntekenként aktualizált listáján.

A tárca a honlapján azzal vádolta meg a The Moscow Timest, hogy "pontatlan információkat közölt az állami hatóságok döntéseiről és politikájáról" és "negatív képet festett a hatóságokról".

A The Moscow Times alkalmazottjainak többsége Oroszország Ukrajna elleni támadása idején elhagyta az országot.

A "külföldi ügynök" minősítéssel sújtott szervezetek szigorú adminisztratív kényszerintézkedésekkel kénytelenek szembenézni. Minden publikációjukban, így a közösségi portálokon is kötelező jelleggel fel kell tüntetniük a külföldi ügynök minősítést.

Pénteken egy színésznő, egy aktivista és két újságíró is felkerült az orosz belügyminisztérium külföldi ügynököket tartalmazó listájára. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!