Már a határon túli médiaszolgáltatók is pályázhatnak a magyar médiatanács támogatásaira

(Fotó: Getty Images)

2020. március 12. [21:08]

A nemzeti összetartozást, az anyanyelv ápolását és a magyar önazonosság erősítését szolgálja, hogy idéntől már határon túli médiaszolgáltatók is részt vehetnek a magyar médiatanács támogatási programjában - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Karas Monika felidézte, hogy 2011 - a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az NMHH megalakítása - óta biztosítják a médiaszolgáltatók támogatását.

Elmondta, négy kategóriában nyújtanak anyagi segítséget a helyi közösségi médiaszolgáltatóknak. Műszaki fejlesztésekre, a rezsiköltségek támogatására, illetve a rádió és televízió állandó műsorainak készítésére lehet pályázni - ismertette az NMHH elnöke, aki azt is kiemelte, hogy idéntől már a Magyarországgal szomszédos országokban, a magyar nyelvű műsorokat készítő szolgáltatók is pályázhatnak a támogatásra.

Karas Monika kitért arra is, hogy az általuk nyújtott támogatás a fő bevételi forrása sok olyan helyi médiaszolgáltatónak, amelynek műsoraira nagy az igény.

Tájékoztatása szerint a pályázati feltételek a tamogatas.mtva.hu oldalon megtalálhatóak. A pályázatok első fordulójának beadási határideje április 2., illetve 16. - hívta fel a figyelmet Karas Monika. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!