Radnóti nyomában

2020. március 11. [10:45]

Betűméret:                     

25 nap, három ország, 850 kilométer. Az erőltetett menet útvonala Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt, kunszentmiklósi versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából a Borban felállított Radnóti-szobortól indult útnak augusztus 31-én, hogy gyalogosan végigjárja annak az erőltetett menetnek az útját, amin Radnóti Miklós mindössze 35 évesen, 3200 társával elindult.

Az egyedülálló vállalás három országot köt össze a megbékélés, a Radnóti által felmutatott humánum minden időben való tiszteletére és megőrzésére: Szerbiát, Horvátországot és Magyarországot. Tóth Péter Lóránt célja adózni a bori munkaszolgálatosok emléke előtt, népszerűsíteni Radnóti gyönyörű verseit, és ráirányítani a figyelmet a második világháború szörnyűségeire.

A Pannon RTV munkatársai végigkísérve a versvándor menetét 13 részes sorozatot készítettek. Hamarosan egy egész estés dokumentumfilm is elkészül, ezzel is emléket állítva Radnóti Miklósnak és a bori munkaszolgálatosoknak.

A Radnóti nyomában című sorozat és a film egyszerre ismeretterjesztő film, kreatív dokumentumfilm, úti- és versfilm, amelynek két fő szereplője van: Radnóti Miklós, a magyar költészet egyik legnagyobbja és Tóth Péter Lóránt, magyarországi tanár és versvándor. A filmekben Péter a híd szerepét tölti be, általa ismerjük meg Radnóti Miklós utolsó hónapjait és az erőltetett menet során született örökérvényű verseit.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!