Zenta: Kiváló újságírókat tüntettek ki

(Fotó: Rúzsa Mária)
Az újságíró-iskola végzősei
Az újságíró-iskola végzősei (Fotó: Rúzsa Mária)

2020. március 7. [6:44]

Betűméret:                     

Pénteken este adták át Zentán a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének idei elismeréseit – Hírportálunk alapítója és főszerkesztője, Sebestyén Imre életműdíjban részesült.

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken este a Zentai Magyar Kamaraszínházban a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének szakmai elismeréseit. Az elismeréseket tizedik alkalommal ítélték oda öt kategóriában, kiemelték a legjobb pályakezdő fiatalt, az év újságíróját az írott sajtóban és az elektronikus médiában, valamint odaítélték a Szórványdíjat és az Életműdíjakat is.

Az újságíró szakmát ünneplő eseményen jelen volt mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Ternovácz István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja, Kozma Zoltán, a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának elnöke, Czegledi Rudolf, Zenta község vezetője, Perpauer Attila, a zentai Községi Tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke és Mravik Gusztáv, a Magyar Sportújságírók Szövetségének első alelnöke is. A vendégeket, az ünnepelteket a rendezvényen Homolya Horváth Ágnes az est háziasszonya köszöntötte.

Szőllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke az anyaországi újságíró szervezetek és a határon túli munkatársak együttműködésének jelentőségéről beszélt, hangsúlyozta, hogy a jövőben is mindenképpen szeretnék tovább mélyíteni szakmai kapcsolataikat.

Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke a megnyitó beszédében kiemelte médiumaink folyamatos fejlődésének fontosságát és szakmai színvonalának növelését, amihez nélkülözhetetlen az újságírók képzése és továbbképzése. A díjak révén kiemelt munkatársak minden szempontból pozitív példával szolgálnak nemcsak szűkebb, hanem tágabb környezetüknek is, családjuknak, barátaiknak és a szakmának, a közösségünknek is.

Az esemény legünnepélyesebb pillanataiban pedig a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete kiosztotta a szakmai elismeréseit. A díjazottak érdemeit munkatársaik, barátaik méltatták. Idén az év pályakezdő újságírójának járó elismeréssel Fehér Miklóst, a Magyar Szó újságíróját jutalmazták, akinek munkásságát Laták István, a Magyar Szó sportrovatának szerkesztője mutatta be.

A szórványdíjat ebben az évben Zséli Ágnesnek, a Pannon RTV és a Hét Nap újságírójának ítélték oda. Agárdi Gábor, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője beszélt róla elismeréssel.

Elektronikus média kategóriában az idei évben a Szalai Adrián, a Pannon RTV operatőre érdemelte ki a VMÚE elismerését, és őt Gazsó Attila, a Pannon RTV műszaki igazgatója méltatta. Az írott sajtó kategóriában kiemelték Sándor Zoltánt, a Magyar Szó szerkesztőjét, akinek munkásságát Kabók Erika főszerkesztő-helyettes méltatta.

A VMÚE Életműdíjjal tüntette ki Sebestyén Imrét, a Magyar Szó egykori munkatársát, a Vajdaság Ma alapítóját és főszerkesztőjét, akinek életútját és szakmai pályafutását Léphaft Pál nyugalmazott újságíró, a VMÚE alelnöke méltatta; továbbá Dani Zoltánt, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztő-műsorvezetőjét, akinek eredményeiről Ternovácz István, az Újvidéki Rádió főszerkesztő-helyettese beszélt.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete nagy figyelmet fordít a tehetséges fiatalok kinevelésének. A rendezvény végén adták át az egyesület által a középiskolás diákok számára indított újságíró-iskola okleveleit is. Tóth Lívia, a VMÚE alelnöke értékelte az elmúlt hónapok során megvalósult szerteágazó munkát, amelynek eredményeképpen hat tanuló, Bauerfeind Klementina, Borbély Barbara, Horváth Kátai Orhidea, Juhász Boglárka, Nagy Abonyi Márk és Wolf Janka vehette át az újságíró-iskola elvégzéséről szóló oklevelet.

Az ünnepség legvégén az vendégek megtekintették Lőrinc Tímea, Papp Arnold színművészek és Kőműves Ágota énekesnő alkalmi előadását.

A VMÚE díjátadó ünnepsége nemzeti jelentőségű vajdasági magyar rendezvényként Magyarország Kormányának Nemzetpolitikai Államtitkársága, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, illetve a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház partnerségével valósult meg.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
istván
2020. 03. 07. [ 11:59 ]

... elismerés a díjazottaknak, külön kiemelve a Vajdaság Ma alapítóját, főszerkesztőjét...