Tulajdonost váltott a Prva és az O2 tévé, a Play rádió, a B92 hírportál

2018. december 5. [8:51]

Betűméret:                     

Az Antenna Media Group megállapodott Srđan Milovanovićtyal a csoport szerbiai és montenegrói alapítói jogainak 100 százalékos átvételéről.

Az Antenna csoporthoz tartozik a Prva televizija, az O2 TV, a Prva Tv Crna Gora, a Play Radio, és további hat kábelcsatorna, valamint a prva.rs portál, az o2tv.rs honlap és a b92.net hírportál is. Az akvizíció értéke 180 millió euró. A szabályozó testület az engedélykiadáson dolgozik, jelenti az N1.

A BIRN felhívja a figyelmet arra a körülményre, hogy Milovanović nemrégiben adta el Kopernikus vállalatot, az ország második legnagyobb kábelszolgáltatóját 190 millió euróért a Telekom állami telekommunikációs cégnek. Hozzáteszik, hogy Milovanović testvére, Zvezdan Milovanović a hatalmi Szerb Haladó Párt (SNS) tisztségviselője.

A vevő elmondta, hogy az Antenna csoport nem rendelkezik 40 százalékosnál nagyobb piaci részesedéssel, így arra számít, hogy megkapják az engedélyt a szabályozó testülettől. Bejelentése szerint nagy megelégedéssel veszi át a médiaházat, a további tervek pedig a szuverén építkezés és a további fejlesztés. Leszögezte, hogy a tervek megvalósítását ugyanaz a csapat végzi majd, amelyet már most professzionálisként és az egyik legjobbként ismernek a térségben.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!