Családi Kör (2017. november 30.): Adventi fény

2017. november 29. [9:45]

Betűméret:                     

Az adventi várakozás lényege, hogy várakozunk arra, Aki van. Arra várakozunk, és az után vágyódunk, ami megtörtént. Bár az advent évről évre visszatérő gyakorlata úgy tűnik, mintha emlékezés lenne a régmúlt időkre, valójában a jövő reményteljes várása. – Bővíz László írása.

ADVENTI NAPTÁR A GYEREKEKNEK – A CSALÁDI KÖR ÉS A FESTIVITAS KÖZÖS AJÁNDÉKA AZ OLVASÓKNAK

Világelső a magyarkanizsai Gádzsó

Gádzsó az országos bajnokok kategóriájában nevezett az idei világbajnokságra. Az odaút azonban jó néhány izgalmat tartogatott még kutyának és gazdának – meséli Apró István. A határon óriási sor volt, Apró István belátta, hogy akár a bajnokságról is lemaradhatnak, ezért a kishatárra hajtott, ott a határőrök – amint meglátták a gyönyörű kutyát – megjósolták, hogy ebből biztos világbajnok lesz. – Basity Gréta és Tóth Imre riportja.

Ahol asszonyok fájdalmát visszhangozzák a hegyek Huszonkét évvel a mészárlás után a srebrenicai bosnyákok és szerbek ugyanúgy

barátkoznak egymással, mint korábban. – Helyszíni tudósítás

BALKÁN: Fatima bölcsője

Emlékeznek Fatimára? Hava Muhić kislányának csak 2012-ben adott nevet, amikor azonosították a csecsemő csontjait. Aprók voltak, más csontokkal keveredtek, nem volt könnyű meglelni a maradványokat, sem megállapítani a személyazonosságot. Fatima a srebrenicai népirtás legifjabb áldozata.

Önök kérdeztek, szakértőnk válaszolt

Folyamatosan érkeznek a kérdések Az orvos válaszol rovatunkba. Ezen a héten négy kérdésre olvashatják el Dr. Bezzegh Éva, a Családi Kör, valamit a Szabad Magyar Szó Net-dokijának a válaszait.

Szerbiában azonban az ésszerűsítés egészen mást cél szolgál. Elsősorban azt, hogy a vezetők megszabaduljanak a (másként) gondolkodóktól, valamint, hogy munkahelyet biztosítsanak családtagjaiknak és azoknak, akikkel a pártgyűlésen találkoznak. Évek óta zajlik az ésszerűtlen ésszerűsítés, amelynek rövid távú elszenvedői azok az egyének, akik munka nélkül maradnak. – Tőke János vezércikke

Irány a Déli-sark!

Wynne-Hughes Veronika 2014 tavaszán nyakába vette a világot, és elindult hajóstoppal a Föld körül. Idén az Északnyugati átjárónál első magyarként teljesített egy 400 kilométeres expedíciót. – Messmann István interjúja

A magyar műhold atyja Gschwindt András kitartása a csillagos éggel határos. Volt, hogy a magyar kormány szovjetbarát politikája tett keresztbe, egyszer pedig 50 ezer forinton múlt az első magyar műhold sorsa, de 2012-ben csak elkészült a MaSat-1, amely három évig volt a világűrben. A Budapesti Műszaki Egyetem Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék mezőberényi születésű nyugalmazott adjunktusa, a MaSat-1 szellemi atyja újabb nagy fába vágta a fejszét: társaival a vezeték nélküli kommunikációból származó elektromágneses sugárzást szeretné megmérni a világűrben.

OKTATÁS: Eszményképek kellenek – Beretka Ferenc jegyzete az ideálválságról

HINTASZÉK: A nyugdíjasok nem ülnek fel a „soha ekkora nyugdíj!” meséjének! – Takács Magda írása a nyugdíjasok követeléseiről

NEM A GÓLYA HOZZA: Sapka, sál, kesztyű…

KÖZÉLET: Ki hogyan értékelné az államfő történelemtudását? – Balla Lajos osztályzata igencsak az elégtelen felé húz

TÁRCA: Elveszett találmányok – Nagy Nándor jegyzete

VENDÉGSÉGBEN: Udvarnokon, Temerinben, Cserépalján, Zentán, Bajmokon, Bajsán

SAJTÓTÖRTÉNET: „…a dolgot őt magát nézzük…” – Önéletrajzi elemek Jókai Mór utolsó elbeszélésében, avagy a Magyar Nemzet évtizedei (5.)

Fesztivitrázs: Élményt az adventi naptárba!

EMLÉKEK ALBUMA: A Rudolf-legenda (VI.) – Kontra Ferenc minisorozata

IRODALOM: Czini Zoltán

KÉPHISTÓRIÁK: Savoyai és a cikória

KERT: Miért ne tegyük rendbe a kertet télre?

LEVELEK A KONYHÁBÓL: Forralt bor fázós napokra

HOROGRA AKADVA: A megszállott – Huzsvár József cikke

SPORT: Sorsolás a Kremlben – Németh János írása

GURULUNK: A reklamálás apró részletei – Jó tanácsok használtautó-vásárlás előtt állóknak (2.)

Ezen kívül: óriás keresztrejtvény, kosárfonás, sudoku, gyerekszoba, heti horoszkóp, apróhirdetések, viccek és tv-műsor.

A Családi Kör 2017. november 30-án megjelenő számának borítóján Molnár Georgina Széllel suhan című alkotása látható.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!