Újvidék: Máriás Endre a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének új elnöke

Léphaft Pál, Tóth Lívia és Máriás Endre a VMÚE közgyűlésén
Léphaft Pál, Tóth Lívia és Máriás Endre a VMÚE közgyűlésén

2017. november 25. [17:48]

Betűméret:                     

Ma délelőtt tartotta meg tisztújító közgyűlését a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. újvidéki székházában megrendezett összejövetelen megválasztották az egyesület új elnökét, alelnökeit és titkárát, valamint a tizenegy tagú elnökségét is.

A tisztújító közgyűlés kezdetén Léphaft Pál köszöntötte az egybegyűlteket, tolmácsolva Ökrész Rozália, Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója, valamint Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője üdvözletét is, majd Tóth Lívia, az egyesület eddigi elnöke számolt be az elmúlt négy év eredményeiről, külön kitérve az egyesület díjaira, az általuk kiadott könyvekre, a rendezvényeikre, valamint az egyéb projektumaikra is, majd a közgyűlés megválasztotta az új elnökséget, amelynek tagjai Brasnyó Zoltán (Pannon RTV), Csőke Csaba (Vajdasági Televízió), Léphaft Pál (Magyar Szó), Klemm József (Újvidéki Rádió), Kurcinák Árpád (Vajdasági Televízió), Máriás Endre (Magyar Szó), Martinek Imre (kistérségi médiumok), Szerda Zsófia (Hét Nap), Sztánkó Emília (Újvidéki Rádió), Tóth Lívia (Hét Nap) és Zvekán Péter (Pannon RTV) lettek.

A tisztújító közgyűlést követően az új elnökség is megtartotta alakuló ülését, amelyen az egyesület új elnökévé Máriás Endrét, alelnökeivé Léphaft Pált és Tóth Líviát, titkárává pedig Csőke Csabát választották meg. Az új elnök, aki az elmúlt nyolc évben az egyesület titkári teendőit látta el, a legfontosabb célkitűzéseinek a megkezdett projektumok folytatását, az utánpótlás-nevelés serkentését, valamint szakmai továbbképzések életre hívását jelölte meg, majd hozzátette, azt szeretné, ha tevékenységük révén eredményesebb együttműködés alakulna ki az egyesület és a médiumok között, illetve ha hozzá tudnának járulni az egyes médiumok közötti kapcsolatok javításához is.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnökének, alelnökeinek és titkárának, valamint elnökségének a mandátuma négy évre szól.

H. A.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!