Hölvényi György kapta meg az afrikai oktatásáért felelős jelentéstevői feladatokat az EP fejlesztési bizottságában

Hölvényi György egykori európai parlamenti gyakornokával, Dianával és családjával, akik Kenyából érkeztek Magyarországra
Hölvényi György egykori európai parlamenti gyakornokával, Dianával és családjával, akik Kenyából érkeztek Magyarországra (Fotó: Facebook / Hölvényi György)

2024. október 22. [18:57]

Betűméret:                     

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője, a Patrióták Európáért nevű frakció politikusa kapta meg a fejlődő országok, különösen az afrikai oktatásáért felelős állandó jelentéstevői feladatot az Európai Parlament nemzetközi fejlesztési bizottságában (DEVE) - erről maga az EP-képviselő tájékoztatott kedden.

Hölvényi György az MTI-nek nyilatkozva elmondta, az új összetételű uniós parlament fejlesztési bizottságában a stratégiai feladatok kiosztása során kapta meg az oktatás helyzetéről szóló jelentéstevői posztot.

A magyar EP-képviselő megbízatása két évre szól, a mandátumot második alkalommal nyerte el.

A politikus elmondta, feladatai közé tartozik az afrikai oktatás helyzetének felmérése a hiteles adatok megismerése érdekében, valamint az Európai Bizottság által erre a célra rendelkezésre bocsátott, mintegy nyolcmilliárd eurót kivető finanszírozás felhasználásának nyomon követése.

Kijelentette: az oktatás területén nem lehet tovább lépni, ha az alapoktatás a jelenlegi, elégtelen helyzetben van, illetve, ha a gyermekek százmilliói semmilyen oktatásban nem részesülnek.

Emellett - mint kiemelte - a rohamos népességnövekedést is figyelembe véve a jelenleginél nagyságrendekkel több tanárra van szükség 2030-ig már annak érdekében is, hogy az alapoktatás jelenlegi, nem elégséges szintjét megtartsák.

Az EP-képviselő döntőnek nevezte továbbá, hogy a szakoktatás egésze huszonegyedik századivá váljon Afrikában. Olyan technikai tudásra, olyan ismeretek megszerzésére van szükség, amelyek nélkül a tervezett befektetések nem tudnak megvalósulni szakemberhiány miatt - tette hozzá a kereszténydemokrata politikus az MTI híre szerint.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!