A legfőbb ügyész és a kormány lemondását követelte Magyar Péter

Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén az Alkotmány utcában, a Legfőbb Ügyészség épületénél.
Magyar Péter jogász beszédet mond a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén az Alkotmány utcában, a Legfőbb Ügyészség épületénél. (Fotó: MTI)

2024. március 27. [8:20]

Betűméret:                     

Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén.

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb Ügyészség épülete elé, majd a Kossuth térre, a rendezvény második fele azonban végül a Vértanúk terén valósult meg.

Magyar Péter azt mondta: Magyarország a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt pedofil bűncselekmények eltussolásával, kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és kormánytagokkal.

Emlékeztetett: kedden átadott az ügyészségen egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter elmondja, a kormány bizonyos körei büntetlenül „belenyúlhattak” nyomozati iratokba és figyelmeztették Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárát az ellene folyó titkos megfigyelésre.

Értékelése szerint az ügyészségnek tanúként kellene meghallgatnia az ügyben több kormánytagot és a miniszterelnököt is. Hozzáfűzte azonban: „független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható el, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik hivatalából”.

Beszédét a Vértanúk terén folytatva a demonstráció résztvevőit arra szólította fel, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra és álljanak ki a közös jövőért, majd egy perc csendet kért a bicskei pedofilügy öngyilkos áldozatáért. „Nem úszhatják meg a valódi felelősök” – mondta, és a kormány tagjainak távozását követelte.

Hangsúlyozta, az embereknek meg kell adni a választási lehetőséget egy „korrupt, velejéig romlott” hatalom és olyan erő között, amelynek célja egy szabad, boldog, független, szuverén, modern, európai Magyarország felépítése. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Yoga11
2024. 03. 28. [ 14:22 ]

@München! Ön így gondolja, de nem mindenki osztja véleményét. @Septimus állítása könnyen szemléltethető😄😡


Alfonz
2024. 03. 28. [ 14:06 ]

Politikai tevékenységét nem véleményezném, mert szóra sem érdemes. Kíváncsi lennek arra a nőszemélyre, aki ezzel az "érdekes" tulajdonságokkal rendelkező személlyel összeköti az életét?


septimus
2024. 03. 28. [ 12:58 ]

Maximum az MTI ír róla, úgy, ahogyan azt elrendelték. A VajMa csak átveszi.


München
2024. 03. 28. [ 12:40 ]

septimus. Éppen egy olyan cikkhez írt hozzászólást, amely Magyar Péter tevékenységéről szól. s közben azzal vádolja a vajma.infót, hogy nem ír Magyar Péterről. Talán jobban tenné a vajma, ha valóban nem írna róla.


Béla67
2024. 03. 28. [ 12:13 ]

Azért csak, csak lehet tájékozódni egyik vagy másik oldal propaganda médiájából. De drusza, ez a sz.rkupac nem érdemes a figyelmére. Egyre jobban sajnálom a bal oldal azon szavazóit, akik itt tartanak, hogy MP számukra elfogadható.


septimus
2024. 03. 28. [ 10:54 ]

Béla, persze hogy nem ismeri. A propagandaoldalak nem számolnak be róla. Nem is bír eljutni magához a hír, mert mindent kézben tartanak Orbánék. A VajMát is.


Béla
2024. 03. 27. [ 16:10 ]

De ki az a Magyar Péter? Miben tünt ki eddig,honnan kellene ismernünk?


Béla67
2024. 03. 27. [ 15:11 ]

Ezek után max. a TEK vezetőjének kellene lemondania, ha már a minisztereket sem tudják megvédeni. Ha a tömeget nézzük az áruló mellett, akkor sokan voltak, kormánybuktatáshoz kevesen. Nagy bajban lehetnek ezek a szavazók, akik ilyen megváltóra várnak.


Yoga11
2024. 03. 27. [ 09:28 ]

Csak ennyire futotta ? ...