Négyen meghaltak egy magyarországi raliversenyen (Frissítve)

(Fotó: MTI)

2024. március 24. [15:41]

Betűméret:                     

Több személy meghalt, és többen megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott – írja a Police.hu. A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt vasárnap kora délután.

Az eddigi adatok szerint egy raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5-tel versenyző páros hajtott a nézők közé az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, mint írják, a négy halálos áldozat mellett több tucat sérült is lehet. Úgy tudják, az áldozatok között egy gyermek is lehet.

Az Arrabona Rally Klub Facebook-oldalán az olvasható, jelenleg folyik a sérültek ellátása, a későbbiekben pontos információkkal jelentkeznek. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára, és emiatt le is állították a futamot. A baleset helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét már nem tudták megmenteni. Egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, további hatot - köztük egy gyermeket - könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Az RTL.hu videót mutatott be a balesetről, amelyen az látszik, ahogy a sofőr elveszti uralmát a jármű fölött, és a nézők közé csapódik autójával:

A tragédia után folyamatosan érkeztek a mentőautók és mentőhelikoptereket is vezényeltek a baleset helyszínére.

Legutóbb 2023 augusztusában történt tragédia egy raliversenyen, amikor a 29. Veszprém Rallye, a HUMDA országos bajnokság negyedik futamán a Nemes Csaba–Nemes Richárd-kettős autója fának csapódott. A 47 éves pilóta, Nemes Csaba életét vesztette, navigátora, a testvére túlélte a balesetet, emlékeztet az index.hu.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!