Ellenzéki reagálások az elnök lemondására

A Sándor-palota. Ki lesz a következő lakója.
A Sándor-palota. Ki lesz a következő lakója.

2024. február 10. [19:53]

Betűméret:                     

A DK közvetlen elnökválasztást akar

Dobrev Klára, a DK Árnyék-miniszterelnök a lemondást nem kommentálta, ugyanakkor azt írta: azt kezdeményezzük, hogy ne Orbán Viktor és az Országgyűlés, hanem az emberek döntsenek az új köztársasági elnök személyéről, ahogy ez Európa legtöbb országában is kitűnően működik.

Az ehhez szükséges javaslatot a párt benyújtja a parlamenthez.

MSZP: Orbán Viktornak is vállalnia kell a felelősséget

A párt szerint a történet nem zárult le azzal, hogy Novák Katalin lemondott és Varga Judit is visszavonul. Szerintük Orbán Viktornak is vállalnia kell a felelősséget.

Emellett - a DK-hoz hasonlóan - közvetlen elnökválasztást követelnek. Azt írták: helyre kell állítani a köztársasági elnöki intézmény tényleges funkcióját, azt, hogy kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Az LMP további válaszokat vár

Ungár Péter, az LMP társelnöke a Facebookon azt írt: Novák Katalin helyes döntést hozott, ugyanakkor döntésével nem tudja helyrehozni azt a kárt, amit mi, magyarok, mi mindannyian elszenvedtünk. Hatalmas sebeket kapott a közbizalom és az emberek joggal vonhatják kérdőre a választott politikusaikat: hogy történhetett ez meg? Miért, és milyen indokok alapján?

Donáth Anna: Orbán Viktor két nő szoknyája mögé bújt

Donáth Anna Momentum-elnök a Sándor-palota előtt tartott tüntetésen arról beszélt, hogy a lemondások azt üzenik, hogy igenis van ráhatása az embereknek arra, hogy mi történik Magyarországon. Szerinte Novák Katalin nem azért mondott le, mert megszólalt a lelkiismerete, hanem mert a Karmelitából ráparancsoltak.

Hozzátette: Orbán Viktor most két nő szoknyája mögé bújt, de továbbra is magyarázattal tartozik.

Mi Hazánk: a pedofilokat örökre ki kell vonni a társadalomból

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az X közösségi portálon azt írta: Novák Katalin az egyetlen elfogadható döntést hozta azzal, hogy lemondott. Varga Judit is, bár neki már a végrehajtó maffia-ügy kirobbanásakor kellett volna távoznia.

Kapcsolódó tartalom

A kormánypárt is reagált az elnök lemondására:

Kocsis Máté: Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!