Tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz

A küldöttek a napirendről szavaznak a Fidesz tisztújító kongresszusán
A küldöttek a napirendről szavaznak a Fidesz tisztújító kongresszusán (Fotó: MTI)
Semjén Zsolt
Semjén Zsolt (Fotó: MTI)
Kövér László
Kövér László (Fotó: MTI)

2023. november 18. [13:27]

Betűméret:                     

Ma tartja Budapesten 30., tisztújító kongresszusát a Fidesz, amelyen várhatóan ismét Orbán Viktort választják meg a párt élére. A kongresszuson a párt és szövetségesei számos politikusa szólal fel, köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

A rendezvényen elsőként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet, amelyben arról szólt, hogy "ma is a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme a feladatunk".

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a rendezvényen első felszólalóként a KDNP és a szövetséges társszervezetek nevében köszöntötte a résztvevőket.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a mi önértelmezésünk az, hogy a magyar történelem folyamának, a magyar küldetésnek a részesei vagyunk itt és most. Ennek a küldetésnek a fundamentuma Szent István - mutatott rá.

"Az a Szent István, aki a keresztény civilizációt választotta, és úgy lett a keresztény Európa része, hogy eközben nem lettünk sem a Bizánci Birodalom, sem a Német-római Császárság hűbérese" - mondta, hozzátéve: pontosan ugyanez a feladatuk ma is, a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme.

Semjén Zsolt kijelentette: készen állnak arra, hogy folytassák Szent István országépítő nagy művét.

Kövér László: Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani!

Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.

A házelnök kiemelte: aggodalomra van okunk, csüggedésre azonban nincs. Jó, ha "mindenki tudja, aki szórakozni akar velünk", hogy ez a Weisz Erikek országa, a Nobel-díjasok, a Rubik Ernők, Petőfi és Madách, a Puskás Öcsik és az olimpiai bajnokok szülőföldje. "Az Árpád-házi szentek, Hunyadi János és Hadik András, a kurucok, a Nemecsek Ernők és Dugovics Tituszok, a Horváth Jánosok, Wittner Máriák és a pesti srácok hazája" - fogalmazott. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!