Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága Magyarország érdeke

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Željka Cvijanovićot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Željka Cvijanovićot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban (Fotó: MTI)

2023. január 24. [10:29]

Betűméret:                     

Orbán Viktor miniszterelnök és Željka Cvijanović, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen. Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre - mondta a kormányfő.

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok - ismertette Havasi Bertalan. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!