Több magyarországi egyetemen is szigorítottak a járványügyi intézkedéseken

(Fotó: MTI)

2021. szeptember 14. [13:37]

Több egyetemen is szigorítottak a járványügyi intézkedéseken. Kötelezővé tették például a maszk viselését a pécsi egyetem zárt termeiben és az ELTE-n is. Tanévkezdés előtt a Semmelweis Egyetem jelentette be, hogy azok a hallgatók nem kezdhetik meg a félévet, akik nem oltatják be magukat. Közben Letenyén több osztályban is online-oktatást rendeltek el, mert az egyik tanár koronavírusos volt.

A pécsi egyetemen azt követően, hogy az egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók számára kötelezővé tették a védőoltást, most elrendelték a zárt terek jó részében a maszkviselést. Koltai Arnold, a Pécsi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke az ATV híradójának elmondta: zárt terekben történő ügyintézés, a zárt terekben tartott ülések, előadások, szemináriumok során kötelező a műtős maszk viselése. A közösségi terekben, kollégiumokban pedig erősen javasolt. A döntést mindenki elfogadja, még ha nem is örülnek neki – írja az ATV.

A Pécsi egyetemhez hasonló maszkiviselési kötelezettséget írtak elő az Eötvös Loránd Tudományegyetemen is, a Corvinuson pedig testhőmérsékletet mérnek belépéskor. A Műszaki Egyetemen egyelőre nem kötelező a maszk, de a rendezvényeken csak oltottak vehetnek részt.

Általános iskolákra még nem írtak elő egységes szabályokat, de az országban több helyen, így például a letenyei iskolában is korlátozni kellett a diákok jelenlétét, ugyanis egy tanár covidos lett. A polgármester, Farkas Szilárd az ATV-nek elmondta, hogy „összesen három osztály (4/a, 5/a és 6/a) került járványügyi megfigyelés alá.”

A letenyei diákoknak online oktatást rendeltek el, amég a helyzet nem rendeződik. Ha nem jelentkeznek tünetek, akkor egy hét múlva visszetérhetnek a padokba. Szakszervezeti információk szerint az országban több helyen is hasonló intézkedéseket kellett bevezetni. Pilisborosjenőn kettő, míg az egyik csepeli iskolában egy osztálynak tartanak a héten online órákat – számol be az ATV cikkére hivtakozva a 168.hu.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!