Koronavírusteszt-központ nyílik a budapesti repülőtéren

(Fotó: MTI)

2020. július 29. [10:56]

A koronavírusteszt-központ tervezett nyitását Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója jelentette be az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésén.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a turizmus.com beszámolója szerint elmondta, hogy 2012 és 2019 között 90 százalékkal nőtt a légi utasok száma Budapesten, 2020 egészében azonban 56 százalékos visszaesést prognosztizálnak a tavalyi évhez képest.

Ez azt jelenti, hogy idén 8-9 millió utas érkezhet légi úton Budapestre az előző évi több mint 16 millióval, és a 2020-ra tervezett 17 millióval szemben - részletezte.

Az év eleje nagyon jól indult, áprilisban és májusban azonban az utasforgalom szinte teljesen leállt, miközben a repülőtér végig nyitva volt, emiatt naponta egymillió euró veszteséget kellett elkönyvelnie a Budapest Airportnak, és munkatársai egy részétől is meg kellett válnia – sorolta Kam Jandu.

A beutazási szigorítások, és az országok színkód szerinti besorolására reagálva a Budapest Airport koronavírusteszt-központot szándékozik nyitni a repülőtéren.

Ezzel az érkezők már a határon beszerezhetik a negatív tesztet, hogy ezzel mentesüljenek a karantén alól – jelentette be.

A kereskedelmi vezető optimizmusának adott hangot, amikor úgy fogalmazott, hogy a Budapest Airport jövőre 83 százalékos forgalomnövekedést vár 2020-hoz képest, a rá következő évben pedig további 21 százalékos bővülést.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!