A házi karantén betartásának fokozott ellenőrzését kérte a magyar rendőrségtől az operatív törzs

árőröző rendőrök igazoltatnak a fővárosi Erzsébet téren
árőröző rendőrök igazoltatnak a fővárosi Erzsébet téren (Fotó: MTI)

2020. július 24. [13:05]

A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartásának fokozott ellenőrzését kérte a rendőrségtől az operatív törzs, és felhívta az országos tisztifőorvost, hogy vizsgálja felül a külföldi országok zöld, sárga, piros besorolását - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A közlemény szerint folyamatosan értékelik a magyar állampolgárok utazási célországainak pandémiás mutatóit, a magyarországi határátkelőhelyeken végzett vizsgálatok eredményeinek alakulását.

Az operatív törzs megállapításai szerint Magyarországon a járványügyi helyzet megnyugtató, az ország lakosságára a legnagyobb veszélyt a koronavírus behurcolása jelenti.

Ezért kérték az országos tisztifőorvost, hogy az aktuális fertőzöttségi viszonyok, különösen az egyes országokban kialakult fertőző gócok figyelembe vételével vizsgálja felül azok besorolását, a rendőrséget pedig a szabályok betartásának ellenőrzésére - írták.

Az operatív törzs arra kéri a magyar polgárokat, hogy kövessék az egyszerű, világos, könnyen betartható szabályokat. Mindenkinek a biztonságos belföldi utazást ajánlják, külföldi utazás esetén pedig azt javasolják, hogy körültekintően tájékozódjanak a cél- és tranzitországok járványügyi helyzetéről. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!