NNK: Az országos tisztifőorvos visszautasítja a szocialista képviselő hamis vádjait

2020. június 21. [19:10]

Az országos tisztifőorvos visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő hamis vádjait - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták: az NNK széles körű és rendkívül alapos szakmai vizsgálatot folytatott a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal esztergomi nő ügyében.

Tájékoztatásuk szerint a lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület - neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia - országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, akik szakmailag megalapozott és megkérdőjelezhetetlen véleményt alkottak. Ebből kiderült, hogy szakmai és dokumentációs szabálytalanságok is történtek a tatabányai Szent Borbála Kórházban, de egyértelműen kiderült az is, hogy a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához - írták.

Ezért az NNK visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő alaptalan vádjait, miszerint az NNK hamis vagy áljelentést készített volna, és azt is, hogy Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének bármilyen befolyása is lett volna a neves szakértők által készített jelentésre.

A vizsgálati jelentés megállapításai objektív tényeken alapulnak, nem pedig feltételezéseken vagy mendemondákon - közölték. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!