261-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus
Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus (Fotó: MTI/EPA)

2020. március 26. [8:28]

261-re nőtt a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, a gyógyultak száma héttel emelkedett - írta a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a fertőzést. Az eddigi 21-ről 28-ra nőtt a gyógyultak száma.

Összesítésük szerint a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 261. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 247 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig tízen haltak bele. Kórházi karanténban százan vannak. A mintavételek száma 8005.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
sistvan
2020. 03. 26. [ 14:59 ]

Nem tudhatjuk hogy hol fertöthetödhetünk meg.A növényvédelemben is csak karantint alkalmazunk és a terjesztó rovarok gyérintésével védekezünk.Meg kell találni a természetes ellenvirust ha létezik.