Varga Mihály: A 2020-as költségvetés a családokról és a gazdasági eredmények megvédéséről szól

arga Mihály pénzügyminiszter és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart az Országház Gobelin termében, miután az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2020-as központi költségvetését
arga Mihály pénzügyminiszter és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart az Országház Gobelin termében, miután az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2020-as központi költségvetését

2019. július 12. [14:33]

Betűméret:                     

A 2020-as költségvetés elfogadása azt mutatja, hogy az országgyűlési képviselők döntő többsége egyetért a családok megerősítésére, az elért gazdaság eredmények megvédésére, az ország biztonságának fenntartására, valamint az adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitika folytatásával – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a zárószavazás után pénteken, Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón az Országházban.

A pénzügyminiszter kiemelte: a jövő évi büdzsé lényegében minden területre több forrást biztosít. A büdzsé középpontjában a gyermeket vállaló és nevelő családok állnak, a családvédelmi akcióterv végrehajtásához minden szükséges forrás rendelkezésre áll. Jövőre a családok támogatása csaknem 2228 milliárd forintra nő, amely így mintegy két és félszerese a 2010. évi összegnek.

Varga Mihály rámutatott: az elfogadott módosító javaslatok tovább növelték az oktatás, a kultúra, a szabadidős tevékenységek és a turisztika támogatására szánt költségvetési forrásokat, miközben nem veszélyeztetik sem a kitűzött, minden korábbinál alacsonyabb 1 százalékos GDP-arányos hiánycélt, sem pedig az államadósság további csökkentését.

Kocsis Máté: A cél, hogy Magyarország tovább erősödjön

Az elfogadott 2020-as költségvetés és adócsomag összhangban van azzal a céllal, hogy Magyarország tovább erősödjön, és ezt minden magyar érezze is a mindennapokban – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Kifejtette: a büdzsé fókuszában a családvédelmi akcióterv végrehajtása áll, hogy Magyarország családbarát hely legyen, és a gyermekeket vállalni akarók minél nagyobb és minél szélesebb körű támogatásban részesüljenek.

Kiemelt cél volt az is, hogy Magyarország a lassuló európai gazdasági környezetben is megtartsa gazdasági eredményességét – mondta Kocsis Máté. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!