Bemutatták az új honvédségi köznapi egyenruhát

(Fotó: MTI)
(Fotó: MTI)

2019. július 12. [13:20]

Betűméret:                     

Bemutatták a Magyar Honvédség tagjainak új köznapi egyenruháját pénteken Budapesten, a Stefánia Palotában.

A bemutatón a honvédelmi miniszter azt mondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb állomásához érkeztek, amire a katonák régóta vártak és vágytak.

Benkő Tibor megjegyezte: megváltoztatták a régi mondást, mely szerint kis hadsereg öltözködik, nagy hadsereg fegyverkezik, ugyanis a fegyverkezéssel kezdték, 21. századi haditechnikai eszközöket szereztek be, amelyekkel a honvédség végre tudja hajtani feladatát, a haza fegyveres szolgálatát, védelmét.

Kiemelte: a honvédelmi és haderőfejlesztési program középpontjában az ember, a katona áll; ennek része az életpálya, az illetmények, az oktatás, a képzés, a kiképzés, s a katonák megjelenéséről való gondoskodás is.

Ha a katonák példát akarnak mutatni, nemcsak szolgálati feladataikat kell kiválóan ellátniuk, hanem meg is kell jelenniük a társadalmi élet minden színterén. Ehhez olyan ruhára van szükség, amelyre a katonák büszkék lehetnek, s a közvélemény azt lássa, a katonák meg vannak becsülve - hangoztatta Benkő Tibor.

A miniszter emlékeztetett: a gyakorlóruházat megújításával kezdték a fejlesztést, már van kiképzési és műveleti gyakorló. A köznapi ruházat eddig 70-es évekbeli alapanyagból készült, így elsősorban a komfortjával volt probléma; ezért írtak ki divattervezők számára pályázatot, hogy készítsenek terveket. A pályázat minden fordulójában Léber Barbara nyert, aki a katonák által felvázolt igények alapján alakította ki a komfortos és korszerű ruházatot.

A következő lépés a díszelgőruházat és az ünnepi ruházat megújítása lesz - közölte Benkő Tibor. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!