Kinevezték Magyarország második női igazságügyi miniszterét

Varga Judit igazságügyi miniszter Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök társaságában kinevezési okmányának átvétele után a Sándor-palotában
Varga Judit igazságügyi miniszter átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában

2019. július 11. [11:03]

Átvette igazságügyi miniszteri kinevezését Varga Judit csütörtökön, a köztársasági elnöktől a Sándor-palotában – írta az MTI. Másodszor fordul elő, hogy a tárcát női politikus vezeti: az első női igazságügyi miniszter Dávid Ibolya volt.

Varga Judit kinevezése előtt a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára volt. Ebben a minőségében a hét elején még Helsinkiben tárgyalt, miután Finnország az EU soros elnöki tisztét tölti be, és finn részről többször elhangzott, hogy kiemelt fontosságot tulajdonítanak a Magyarország és Lengyelország ellen tavaly szeptemberben indított eljárásnak az EU alapszerződésének hetes cikkelye alapján.

Varga Judit szerint fontos a kettős mérce kizárása és a tisztességes eljárás, amikor a finn EU-elnökség a Magyarországgal szembeni hetes cikk szerinti eljárás lépéseiről dönt – idézte az új miniszter még államtitkárként mondott hét eleji szavait az MTI. A miniszter jogilag nem védhető, politikai támadásnak minősítette a Magyarországgal szembeni eljárást.

Az új miniszter kinevezési okmányának átadásánál magától értetődően Áder János mellett jelen volt Orbán Viktor is. A kormányfő a Facebook-oldalán is üdvözölte az új minisztert, jelenti az MTI és az index.hu.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!