A Liberálisok elfogadták az MSZP-Párbeszéd listáját

2018. február 13. [12:41]

Betűméret:                     

A Magyar Liberális Párt küldöttgyűlése hétfőn elfogadta az MSZP-Párbeszéd országos választási listáját, amelynek 15. helyén Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője szerepel. Fodor Gábor a párt elnöke nem került a listára, és várhatóan egyéniben sem indul, de Bősz Anett közlése szerint erről még nincs végleges döntés.

A képviselőjelölt keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy 2018-tól is lesz liberális képviselet a magyar parlamentben.

Az ellenzék pártjainak kompromisszumokat kell kötniük annak érdekében, hogy minél nagyobb csapattal vágjanak neki a kampánynak, és leválthassák a kormányt - mondta.

Bősz Anett hangsúlyozta: a Liberálisok komoly kompromisszumkészségről tettek bizonyságot, amikor lemondtak arról, hogy a szavazólapokon szerepeljen a logójuk. Megjegyezte, hogy a választási plakátokon viszont meg fognak jelenni, és közösen tartanak majd sajtótájékoztatókat is partnereikkel.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy habár elfogadták a listát, de szeretnének további, szimbolikus, vagyis nem befutó helyeket kapni. Emellett arról is tárgyalnak, hogy a fővárosi 1. számú választókörzetben a Magyar Liberális Párt indíthasson egyéni jelöltet.

Bősz Anett hangsúlyozta, nehéz volt elfogadniuk, hogy a párt elnöke nem kerül fel a listára, számos helyen kritizálták is a döntést, de egyúttal megpróbálták világossá tenni, az összefogás számukra nem személyi kérdésekről szól.

Az ügyvivő egyúttal cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Fodor Gábor lemondana a pártelnöki posztról. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!