Szijjártó a KEK-csúcson: A józan ész talaján maradva kell megoldani Európa problémáit

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) kormányfői csúcstalálkozóján Minszkben. Mellette Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) kormányfői csúcstalálkozóján Minszkben. Mellette Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára. (Fotó: MTI)

2017. december 12. [11:46]

Betűméret:                     

Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe - mint a migráció, a gazdaságfejlesztés és az Európai Unió bővítése -, és ezeket érzelmi alapon nem, csak a józan ész talaján lehet jól megoldani - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) keddi minszki kormányfői csúcstalálkozóján elmondott felszólalásában, amelyről utána telefonon beszámolt az MTI-nek.

"A komoly problémákból kifolyólag komoly viták zajlanak Európában a kontinens jövőjével kapcsolatban, ami természetes, hiszen sok-sok szuverén országnak fontos kérdéseket kell megoldania. A baj az, hogy ezek a viták nagyon hamar érzelmiekké válnak, ezáltal elvész annak az esélye, hogy a kontinens szempontjából jó eredményekkel záruljanak" - tette hozzá.

Közép-Európának a józan észt kell képviselnie, ennek talaján kell tartania a vitákat, mert ez az egyetlen módszer arra, hogy a térség biztonságát garantálni tudja a fentebb említett három területen - szögezte le a miniszter, aki a magyar kormányt képviselte a csúcstalálkozón. A Közép-európai Kezdeményezés idei soros elnöke Fehéroroszország, ezért rendezték a csúcstalálkozót Minszkben. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!