Négy lovaggal bővült a visegrádi Szent György Lovagrend délvidéki nagypriorátusa

A négy új lovag, középütt Konrád Emma lovag dámával (Schön György fotója)
A négy új lovag, középütt Konrád Emma lovag dámával (Schön György fotója)

2013. április 28. [21:22]

Betűméret:                     

Tegnap Visegrádon megtartotta hagyományos lovagavató ünnepségét a Szent György Lovagrend. Korhű környezetben, a több mint 700 évvel ezelőtti alakulással azonos külsőségek közepette zajló szertartás során négy délvidéki lovagot emelt soraiba a Károly Róbert király alapította rend, mind a négyen bánságiak. Balázs József, Halmai Tibor, ft. Kalapis Stojan és Váradi József Tibor erősítik mostantól a tizennégy lovagból álló délvidéki nagypriorátust. Az avatásra Konrád Emma nagybecskereki lovag dáma kísérte az avatandókat, a bácskai priorátust dr. Bogner István és dr. Miklenovics Tibor képviselte.

Jövő szombaton Passauban még két idei várományost ütnek lovaggá térségünkből: a doroszlói Diósi Jánost és a zombori Beck Antalt, őket a Németországban élő lovagok hívták meg Európa első királyi rendjébe, ám lovaggá ütésük színhelyétől függetlenül a délvidékiek sorát erősítik.

fczs

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Dr. Tőkésné Markovits Erzsébet
2018. 05. 07. [ 08:28 ]

Isten hozta a Szent György lovagrend soraiba Mindnyájukat! Jó erőt és egészséget kivánok, Hazánk gyarapitására. Rendtestvéri szeretettel: Dr. Tőkésné Markovits Erzsébet Kecskemét.