Nemzetközi kutyakiállítás Topolyán: Több mint félezer ebet neveztek be

Az időjárás is kedvezett a rendezvény megtartásához
Az időjárás is kedvezett a rendezvény megtartásához (Fotó: Vajdaság Ma)

2024. október 21. [11:11]

Betűméret:                     

Topolyán 18. alkalommal szervezett nemzetközi kutyakiállítást a Topolyai Ebtenyésztők Egyesülete. Idén 561 kutyát neveztek be, 20 országból érkeztek az ebek és kiállítóik. Az abszolút győztes egy standard méretű mexikói meztelen kutya lett, második egy bullmasztiff, harmadik pedig egy beagle.

Mezei Attila, az egyesület elnöke és a rendezvény fő szervezője elmondta, hogy országos szinten is a második legjelentősebb ilyen jellegű rendezvény a topolyai kiállítás. Nem csak a kutyabarátokat, hanem a világ minden tájáról érkező látogatókat is idevonzza, összehozza.

A nevezések száma 561, ennyi kutya lett a végén elbírálva, amivel a szervezők nagyon elégedettek.

Azt is elmondta, változó, hogy mely kutyafajták a népszerűek. Volt időszak amikor a német juhászok domináltak, majd úgy egy évtizeddel ezelőtt a golden retriever volt a sláger, most pedig az ölebek a legnépszerűbbek.

Az egyesület elnöke megköszönte az önkormányzatnak, hogy segítette, támogatta a kiállítás megrendezését. A rendezvény megtartásának az időjárás is kedvezett, nagyon sokan látogattak ki a vásártérre olyanok is, akik nem neveztek be kutyát a nemzetközi kiállításra. Olyan ismert küllembírók végezték el a felvezetett ebek osztályozását, mint Paróci Pál (Szerbia), Jasminka Knežević (Horvátország), Louis Gorjao Henriques (Portugália), Harsányi Péter (Magyarország), Sipos Márta (Magyarország), Georg Kosztopulosz (Görögország), Boris Chapiro (Franciaország), Perttu Stalberg (Finnország). A kiállítók többsége európai országokból érkezett, Portugáliából, Hollandiából, a környező országokból is jöttek ebtenyésztők kutyáikkal. Sok volt a szlovák és lengyel kiállító is, de még Indonéziából is elküldték tenyésztők a kutyáikat.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!