Megfenyegették Danka Ilić szüleit, alaptalan vádakat hoztak fel a kislány eltűnéséről

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: mup.gov.rs)

2024. október 12. [10:29]

Betűméret:                     

Két embert tartóztattak le Borban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy valótlan dolgokat állítottak Danka Ilić szüleiről a kislány eltűnésével kapcsolatban, és meg is fenyegették őket.

N. R.-t (44) a biztonság veszélyeztetése, pánikkeltés és rendbontás vétsége elkövetésének gyanúja miatt, D. S-t (44) pedig pánikkeltés és rendbontás vétsége elkövetésének gyanúja miatt fogták el, közölte a belügyminisztérium (MUP).

Azzal vádolják őket, hogy a Tiktokon és a YouTube-on keresztül alaptalanul vádaskodtak és megfenyegették a bori meggyilkolt kislány, Danka Ilić szüleit.

A két gyanúsítottat, N. R.-t és D. S.-t 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a bori alapfokú bíróság.

A 021.rs arra emlékeztet, hogy a zaječari felső bíróság meghosszabbította a kétéves Danka Ilić meggyilkolásával gyanúsított D. D. és S. J. őrizeti idejét.

A zaječari felső ügyészség szeptember 24-én emelt vádat ellenük, köztük az elsőrendű vádlott apja, R. D. ellen is.

A kis Danka Ilić meggyilkolásával kapcsolatos vádemelés csak a beismerő vallomásokon alapul, mivel nincs olyan tárgyi bizonyíték, amely összefüggésbe hozná a vádlottakat az őket terhelő bűncselekménnyel, írta a Danas.

A felső ügyészség a Vodovoda közvállalat két dolgozóját, S. J.-t és D. D.-t minősített gyilkossággal vádolja, míg D. D. apját a bűncselekmény bejelentésének elmulasztásával és az elkövetőnek történő segítségnyújtással vádolják.

A lap szerint a vádemelés gyakorlatilag két dolgon alapul: a gyermekgyilkossággal gyanúsított mindkét férfinak a rendőrségen tett beismerő vallomásán, illetve azon, hogy az egyik férfi ezt az ügyészségen is megerősítette, míg a másik hallgatással védekezett.

A lány holttestét továbbra sem találták meg. R. D.-t azzal gyanúsítják, hogy segített fiának másik helyre vinni a kislány holttestét. D. D. testvére, D. D. április 7-én, a bori rendőrségen hunyt el, miközben vizsgálati fogságban volt.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!