Százmillió forintnyi, vélhetően hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök Röszkén

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: MTI)

2024. február 12. [8:58]

Betűméret:                     

Több mint 100 millió forint (közel 260 ezer euró) értékű illatszert találtak a pénzügyőrök egy török rendszámú tehergépjárműben elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának referense közölte, a röszkei határkirendeltségen röntgenberendezéssel ellenőrizték egy török sofőr járművét, amely a vámokmányok alapján alumíniumprofilokat szállított. Az "átvilágítást" követően azonban kiderült, a rakomány között eltérő méretű és súlyú áruk is találhatóak.

A kamion ellenőrzése során a kartondobozokban különféle, védjegyoltalom alatt álló parfümhöz hasonló, összesen 2372 üvegutánzat lapult, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni. A török állampolgár ellen költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a vélhetően hamis parfümök lefoglalása mellett több mint 13,6 millió forint vámigazgatási bírságot is ki kell fizetnie - tudatta az alezredes az MTI-vel.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!