Töpörtyűfesztivál Muzslyán

Készül a töpörtyű
Készül a töpörtyű (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Roskadozó standok
Roskadozó standok (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A legszebb maszkok
A legszebb maszkok (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Főszerepben a töpörtyű
Főszerepben a töpörtyű (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2024. február 10. [20:05]

Betűméret:                     

Ma tartották meg a muzslyai Töpörtyűfesztivált, amelynek a mind szűkebbnek bizonyuló Lehel Sportközpont adott helyszínt. Nagy volt az érdeklődés a versenyzés iránt is, hiszen összesen harminc csapat vállalta, hogy elkészíti a zsiradékból az ínyencségnek számító töpörtyűt. A gazdák, termelők, kézművesek is elhozták készítményeiket, és értékesítették a standjaikon, ezúttal mintegy százan voltak, akik a kirakodóvásár keretében árusították a termékeiket.

A muzslyai civil szervezetek összefogva, élükön a RÉMUSZ hagyományápolóival, két tonnányi szalonnát olvasztottak fel, és árusították a töpörtyűt.

A töpörtyűkészítő csapatok közül a zsűri úgy értékelte, hogy a Debellácsi Betyárok csapata adta át a legfinomabb falatokat, a második helyen a nagybecskereki Vízművek csapata végzett, a harmadik helyezett pedig a nagybecskereki Smilja Malešev lett. Két különdíjat is odaítéltek, a törökbecsei Csikágói Töpörtyű nevű csapatnak, illetve a romániai Ótelekről érkezett Magyarok Magyarokért Egyesület tagjainak, de díjazták a legszebb felszolgálást is, a jankahídiak jeleskedtek ezen a téren.

A Töpörtyűfesztivál kísérőrendezvénye a farsangi felvonulás, amely keretében a legfiatalabbak jelmezekbe bújva, kerepelve, csörömpölve próbálták elűzni a telet. A menet a Hófehérke óvodától indult, majd a falu utcáin végigsétálva, hangoskodva érkezett a Sportközpontba, ahol mindenki édességet kapott, a legszebb maszkok tulajdonosai pedig díjban is részesültek.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!