Két rekord is megdőlt a Nagykikindai Töknapokon

Kókai Tibor az idei győztes tökjével
Kókai Tibor az idei győztes tökjével (Fotó: Gradski Online)

2023. szeptember 18. [15:51]

Betűméret:                     

Az észak-bánáti városban az elmúlt hétvégén rendezték meg a hagyományos töknapokat, amelyen az idén is a tápiaszentmártoni (Magyarország) Kókai Tibor által termesztett tök nyerte el a rendezvénysorozat fődíját. A magyarországi termesztő idei, 865,5 kilós tökjével a saját, tavalyi rekordját szárnyalta túl, amikor is egy 716 kilós tökkel aratta le Nagykikindán a babérokat – írja Gradski Online nagykikindai hírportál.

A termesztő ennek a töknek a magját is egy németországi árverésen szerezte be és az elültetését követően naponta öntözte. A második helyezést ugyanebben a kategóriában Kókai Tibor felesége, Melinda érdemelte ki egy 604 kilós tökkel. A leghosszabb, 3 méter 9 centiméter hosszú tökért járó fődíjat a csúrogi Dušan Jankov vehette át.

Az idén még egy rekordot elkönyvelhettek a töknapok szervezői, ugyanis a nagykikindai idegenforgalmi hivatal munkatársainak a becslése szerint a rendezvénysorozaton több mint 50 ezren vettek részt, vagyis 15 ezer résztvevővel többen, mint tavaly. A rendezvény kedvéért az idén is legtöbben Romániából látogattak el Nagykikindára.

Horváth Zsolt

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!