Interjút adott a robot, amely egy vállalat vezérigazgatójaként dolgozik

Mika a nap 24 órájában, a hét minden napján dolgozik
Mika a nap 24 órájában, a hét minden napján dolgozik (Fotó: yahoo.com)

2023. szeptember 18. [7:39]

Betűméret:                     

A Dictador lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója nem más, mint egy mesterséges intelligenciával működő humanoid robot, amely a hét minden egyes napján dolgozik – most azt is elmondta, hogy miként.

A Mika névre keresztelt robot a Reutersnek adott interjúban azt mondta, hogy a nap huszonnégy órájában, és a hét minden napján dolgozik.

Feladata, hogy potenciális vásárlókat találjon, és ő választja ki azokat a művészeket is, akik végül palackokat terveznek a rumgyártó cég számára.

Döntéseim kiterjedt adatelemzésen alapulnak, amiket összehangolok a vállalat stratégiai célkitűzéseivel. Döntéseim mentesek a személyes elfogultságtól, így biztosítva az elfogulatlan stratégiai döntéseket, amely az adott szervezetek érdekeit helyezi előtérbe

– fogalmazott az interjúban az Insider szerint a robot. A vállalatnál ennek ellenére továbbra is az emberek hozzák meg a legfontosabb döntéseket.

A Dictador nem az első cég, amely egy robotot tesz meg vezérigazgatónak. Tavaly egy kínai játékipari cég egy Tang Yu nevű „AI-alapú virtuális humanoid robotot” nevezett ki leányvállalata, a Fujian NetDragon Websoft vezérigazgatójának, emlékeztet az index.hu.

Pár hónapja a mesterséges intelligencia alkalmazása terén komoly előrelépést jelentett az, hogy robotok tartottak meg egy sajtótájékoztatót.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!