Megbírságolták a brit miniszterelnököt, nem kapcsolta be a biztonsági övét

(Fotó: BBC)

2023. január 20. [22:15]

Betűméret:                     

Közlekedési szabálysértés miatt bírságolta meg a rendőrség a brit miniszterelnököt. A politikus még videót is készített arról, hogy nem kapcsolta be a biztonsági övet vezetés közben.

Megbírságolták pénteken Rishi Sunak brit miniszterelnököt, mert autójában nem kapcsolta be a biztonsági övet. Sunak a héten az északnyugat-angliai Lancashire megyében tett látogatást, ahol a brit kormány gazdasági felzárkóztatási programját népszerűsítette.

A konzervatív párti miniszterelnök a látogatás egyik helyszínéről a másikra tartva, hivatali autójában videót is készített magáról, amelyben szintén a felzárkóztatási program elemeit – elsősorban a helyi fejlesztési beruházásokra használható kétmilliárd fontos alapot – méltatta.

A kormányfő Instagram-oldalára felkerült mobiltelefonos videón azonban jól látszik az is, hogy a mozgó járműben ülő Sunak nem kapcsolta be biztonsági övét, és a felvételt a brit sajtó azonnal hatalmas terjedelemben kezdte tárgyalni.

Az ügyben a széles médianyilvánosság nyomán vizsgálatot indított a Lancashire megyei rendőrség is, amely péntek este bejelentette, hogy

szabott összegű pénzbírság kifizetésének lehetőségét ajánlotta fel a szabálysértő kormányfőnek.

A rendőrségi tájékoztatásban nem esik szó a bírság összegéről, de az ilyen jellegű közlekedési kihágások esetén a büntetés rendszerint 100 font.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője péntek este közölte: Rishi Sunak elismeri, hogy hibázott, és természetesen befizeti a pénzbírságot. A Downing Street illetékese szerint a kormányfő csak a felvétel elkészítésének rövid időtartamára kapcsolta ki biztonsági övét, de elismeri, hogy ez is hiba volt – írta az MTI.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Lazio
2023. 01. 23. [ 09:04 ]

Indiában azt sem tudják, hogy mi az..


Itt
2023. 01. 21. [ 14:27 ]

Itt még az a góré is megússza, aki embert üt el halálos kimenetellel. Van néhány példa rá.