Halmokban áll a betiltott sör a vb-n, a sörszponzor nemes felajánlást tett

(Fotó: Twitter/Budweiser)

2022. november 22. [11:05]

Betűméret:                     

Nemes felajánlást tett a katari foci-vb hivatalos sörszponzora a világbajnokságot megnyerő országnak.

Súlyos csapás érte a katari foci-vb-n a Budweisert, miután az utolsó pillanatban a FIFA a rendező ország kérésére megtiltotta a szurkolói zónákban és a stadionokban a sör árusítását. Alkoholhoz már alapból nem volt egyszerű hozzájutnia a messziről jött szurkolóknak a muszlim országban, a világbajnokság előttig ezek jelentették az egyetlen kiskaput, melyet azonban bezártak.

A hírek szerint a sörgyártó be is perelheti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, ugyanis ez a lépés részükről szerződésszegésként is értelmezhető, tekintve, hogy a Budweiser a torna egyik főszponzora. Jelentős bevételük is származhatott volna a söreladásból, egy dobozt ugyanis 50 katari riálért, átszámítva 13 euróért kínáltak.

Ehelyett azonban nyakukon marad a világ jelentős részén átutaztatott ital. Kínjában a sörgyártó – akik azt tették közzé a sörtilalom bejelentésekor egy azóta törölt bejegyzésben, hogy “ez kínos” – úgy döntött, felajánlja a győztes országnak azt a sörmennyiséget, melyet nem tud eladni a vb-n. (vezess.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!