Zentán megrendezték a magyarországi Prezilimpia körzeti döntőjét

Az egyik versenyző prezentáció közben
Az egyik versenyző prezentáció közben (Fotó: Horváth Zsolt)

2022. november 16. [18:22]

Betűméret:                     

A Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola és a Szegedi Tudományegyetem közös nemzetközi versenyének zentai, körzeti döntőjén a közgazdasági középiskola mellett,a Zentai Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola diákjai mutatták be prezentációs, bemutató készségüket. A diákok az elsősök és másodikosok, illetve a harmadikosok és negyedikesek mezőnyében versenyeztek egymással, akik a közül a két legjobb eredményt elérő versenyző vesz majd részt a szegedi országos döntőn.

Az idei körzeti versenyen résztvevő tíz tanuló az energiahatékonyság és gazdasági témákban mutatták be legfeljebb 8 perces prezentációikat.

Huszár Sándor, az SZTE tanárja és egyben a zsűri elnöke a verseny célkitűzése kapcsán elmondta, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalja azt, hogy a fiatalok egyre kevésbé mernek megszólalni, egymással, illetve másokkal kommunikálni, illetve egyre inkább a digitális világban érzik jól magukat.

Márpedig lényeges, hogy a fiatalok ki merjenek állni, és hogy be tudják mutatni a gondolataikat, ezáltal pedig beszélgetést tudjanak generálni – emelte ki a zsűri elnöke

Zsíros Jankelić Anikó, a középiskola igazgatója portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy a fiatalok bemutatóikban aktuális gazdasági, környezetvédelmi és egyéb más hasznos témákat dolgoznak fel, amiket a megfelelő módon és megfelelő időkorlát tiszteletben tartásával kell, hogy bemutassanak. Lényegében ezáltal diákok megtanulják, hogy miképpen is kell előadni valamit, kifejezni magukat és üzeneteket átadni másoknak – jegyezte meg az igazgató, aki egyben beszámolt arról is, hogy tavalyi szegedi döntőn két zentai diák, Berta Fanni és Nagy Abonyi Csabai is harmadik helyezést ért el.

A zentai közgazdasági iskola tanulói a tanév folyamán több versenyen is részt vesznek. Így az őszutói időszakban egy hete, hogy részt vettek a Luca Paccioli könyvelőségi és számviteli versenyen.

Zsíros Jankelić Anikó ennek kapcsán elmondta, hogy e verseny selejtezőjét online rendezték meg és a diákjai a több mint 600 versenyző közül kerültek be abba 10 százalékos keretbe, akik bejutottak a magyarországi döntőbe. Holnap karrierépítési versenyen vesznek részt Szabadkán, a következő héten pedig az úgynevezett ügyviteli kihíváson is indulnak az iskola diákjai, amit Újvidéken rendeznek meg-Ugyanezen a héten a szegedi Kőrösi József Közgazdaság és Kereskedelmi Iskola virtuális vállalkozás versenyén is rész vesznek, november 30-án pedig a Prezilimpia döntőjén is remélhetőleg ott lesznek.

Emellett még az iskola tanulói rendszeresen részt vesznek különböző sportversenyeken is.

– Éppen a héten volt a körzeti úszóverseny, amelyen Nagy Viktor diákunk első helyen végzett és kijutott az országos döntőre. Úgyhogy mindenféleképpen nagyon büszkék vagyunk a diákjainkra – jegyezte meg Zsíros Jankelić Anikó.

Horváth Zsolt

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!